De nieuwe Furby, de Furby Connect

Wie kent ‘m niet? De Furby heeft menig huiskamer in Nederland verovert in de jaren 90. De Furby uit de jaren 90 was high tech destijds. Hij kon allerlei gave trucjes. Als je over z’n buik kriebelde zei die “tickle me!”. Natuurlijk moest je m ook voeden, maar liefst 3x per dag. Gelukkig was dat lang niet zo veel werk als de tamagotchi’s. 14 jaar later hebben ze bij Hasbro weer nieuw leven geblazen in de Furby. Er is een nieuw model uitgekomen, de interactieve Furby genaamd Furby Connect.

Furby Connect

De Furby Connect is de nieuwste Furby en zit boordevol technologie. Er zijn grote wijzigingen doorgevoerd sinds de eerste Furby op de markt kwam. Zo zijn de ogen een HD LED-scherm waar niet alleen de pupillen op zitten, maar ook bijvoorbeeld muzieknoten getoond worden. De oren van de Furby zijn misschien wel een van de leukste aanpassing. Die bewegen continue omhoog en omlaag. De Furby kan maar liefst 1000 Nederlandstalige zinnen en niet te vergeten Furbisch.

Furby is een robotknuffel die 14 jaar geleden een ongekend succes was. Hij beweegt en reageert op muziek, maar ook op je stem. Zo kun je praten met Furby, eten gegeven, knuffelen, kietelen, enzovoorts. Wanneer je een Furby aanschaft heeft deze een standaard karakter, maar naarmate jij hem verzorgt, behandeld en aandacht geeft ontwikkeld hij zijn eigen uniek karakter. Furby spreekt meer dan 1000 Nederlandstalige zinnen en uiteraard vloeiend Furbisch.

Belangrijkste eigenschappen van de Furby Connect

  • Reageert op licht, geluid en andere Furbies
  • De Furby App die de Furby echt interactief maakt
  • LED LCD ogen met meer dan 100 uitdrukkingen
  • Ingebouwde Speaker en Microfoon
  • Spreekt meer dan 1000 Nederlandse zinnen
  • Beweegt en danst op muziek
  • Hoe je de Furby behandeld bepaald zijn eigen persoonlijkheid
  • Werkt op AA-Batterijen.

Achtergrond van de Furby

De Furby is uitgevonden door de Amerikaanse Dave Hampton. Dave Hampton is een freelance speelgoed en game designer uit Noord California. In de tijd dat hij de Furby uitgevonden had, was een ander speelgoed razend populair; de tamagotchi. Dat is ook waar Dave zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Hij vond de tamagotchi’s zeer beperkt; het scherm was te klein, het geluid was vervelend en grafisch zag het er niet top uit. Hij werkte het idee van een klein huisdier als speelgoed uit. Zo ontstond de Furby. Omdat hij niet de middelen had om de Furby te produceren en verkopen verkocht hij zijn idee aan Tiger Electronics. Zij hebben de Furby vervolgens zeer succesvol op de markt gezet.*

 

* bron: http://www.mimitchi.com/html/ftips.htm

Leave a Reply

Next ArticleSlaapknuffels